Death Stranding е финансов успех, казва Hideo Kojima

От
В. Рашковски
на
31/5/2020

Hideo Kojima анонсира Death Stranding като финансово успешен проект и потвърди, че успехът на играта ще позволи на Kojima Productions да финансират следващия си, необявен втори проект.

 

В интервю с японския уебсайт Livedoor (преведен от VGC), създателят на Metal Gear поредицата казва: "Твърдо сме пресекли необходимата граница за финансова стабилност, което включва възвръщане на инвестираното в разработката, и аз бих го нарекъл успешен резултат."

 

"Тепърва предстои играта да излезе за PC, а вече сме осигурили и необходимото да започнем работа по следващия си проект, така че няма причина да се притеснявате за нас."

 

Death Stranding излезе за PlayStation 4 на 8 ноември 2019, с цялостно позитивни ревюта. Дебютира на второ място по продажби във Великобритания след Call of Duty: Modern Warfare, и се позиционира зад Days Gone като втората най-голяма игра, публикувана от PlayStation през 2019 (зомби апокалипсисът на Sony Bend продаде около 1/3 повече копия в първата си седмица). Що се отнася до физическите копия, Death Stranding продаде сходен брой копия като The Order 1866 и Bloodborne за първата си седмица.

 

Според данните на Famitsu за продадени физически копия, Death Stranding е продал 262,827 копия в Япония. Според NPD Group, Death Stranding е седмата най-продавана игра в Щатите за ноември 2019. Играта тепърва ще излезе дигитално за PC на 14 юли.

 

Death Stranding се е представил достатъчно добре, за да започне Kojima работа по новата си игра, но каква е тя? "Все още сме в ранните стадии на планиране и не мога да кажа много повече, освен че съм започнал активната работа по нея," казва Kojima пред Livedoor. Споделя още фрустрацията си от скорошната отмяна на мистериозен голям проект.

 

"Наскоро голям мой проект беше отменен и съм ядосан по въпроса, но това е неизбежна част от гейм индустрията," каза Kojima.

 

В същото интервю, той отрече слуховете, че е купил Metal Gear Solid и P.T. от Konami, и ги нарече "напълно неверни." От своя страна обаче, Konami изглеждат склонни да върнат към живот Silent Hill франчайза. В изявление до Eurogamer през януари, японската компания твърдеше: "Макар да не можем да сподели детайли на този етап, слушаме обратната връзка от феновете и обмисляме начини, по които да осигурим следващо заглавие от поредицата."



Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!