Ikumi Nakamura предлага нова Okami игра на Capcom

От
В. Рашковски
на
10/6/2020

Ikumi Nakamura е едно от иконичните дамски присъствия в разработката на видеоигри през последните десет години. Гейм дизайнерка и доскорошен художник в Tango Gameworks (The Evil Within, Ghostwire: Tokyo), тя се е разписала и под заглавия като Bayonetta (concept artist) и Okami (background artist). В отговор на фенски въпроси като част от интервю за IGN Japan, тя засегна именно дебютната си игра, Okami, както и потенциалът ѝ за продължение.

 

Както обясни нейният преводач, Nakamura възнамерява да предложи нова Okami игра на Capcom. Единственото ѝ лично предпочитание за проекта би било Hideki Kamiya да се завърне като директор на проекта.

 

"Що се отнася до Okami, това е най-желаният от мен бъдещ проект. Стига да го преследвам като идея достатъчно настойчиво, има голям шанс да се превърне в реалност. След приключването на карантината и нормализирането на света, ще посетя Capcom с идеята."

"Най-важното за мен е г-н Kamiya да бъде гейм директор отново."

 

Nakamura сподели още, че има "още много да се разкаже в тази вселена." Ако нова проектът за нова Okami игра наистина се задвижи, тя би била доволна с всякаква роля в екипа - било то като продуцент, дизайнер, или нещо друго. В оригинала, тя е работила по дизайна на декорите.

 

Миналият октомври, Nakamura качи видео в Twitter с обещанието, че "Okami ще се завърне." Това обаче е първият път, в който чуваме обещание за конкретно предложение до Capcom - а дали те ще откликнат на интереса, само времето ще покаже.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!