Нови Epic ексклузиви: The Outer Worlds, Control, Detroit: Become Human и други

От
В. Рашковски
на
21/3/2019

Epic Games пуснаха най-тежката бомба от ексклузиви в рамките на GDC тази седмица, обявявайки шепа от най-чаканите от хардкор геймърите заглавия като достъпни единствено в техния новооткрит дигитален магазин. The Outer Worlds на Obsidian, Control на Remedy и The Sinking City на Frogwares бяха обявени късно снощи, а скоро след това се присъединиха и Quantic Dream, които изненадващо обявиха цялата си (доскоро лимитирана до PlayStation) библиотека за PC, но само в Epic Store. Можете да видите пълния списък от нови ексклузиви тук, както и ефектното промоционално трейлърче по-долу:


Знаехме за поне няколко от тези игри — наскоро излезе новината за българската Phoenix Point от Snapshot Games, както и обявлението за продължението на Hyper Light Drifter, Solar Ash Kingdom на Heart Machine. Магьосническият роял Spellbreak и Monster Hunter-производната Dauntless са също познати заглавия. Има обаче и някои изненади, като доскорошния PSVR ексклузив Trover Saves The Universe (от създателите на Rick & Morty играта Squanch Games), както и sci-fi стратегията Industries of Titan. Чисто новият анонс пък е алкохолизираният, пъклен адвенчър Afterparty от Night School Studios (които познавате от Oxenfree, която инцидентно е следващата безплатна раздаванка в Epic Store-а, хмм).


Едрите риби безспорно са The Outer Worlds, Control и The Sinking City. Remedy, на които дължим Max Payne, Alan Wake и Quantum Break, планират поредния си стилен екшън от трето лице с езотерична история в лицето на Control, и показаното до момента е повече от обещаващо. The Outer Worlds пък умело се възползва от фиаското на име Fallout 76, за да акцентира участието на първосъздателите на Fallout поредицата в разработката си, както и куп други култови имена под шапката на уважаваното RPG студио Obsidian. От своя страна, The Sinking City пък е очакваното завръщане на Frogwares (хората зад Sherlock Holmes игрите) към разплитането на дигитални мистерии, този път с отчетливо окултен и Лъвкрафтски елемент. Quantic Dream също ще донесат своя противоречив, но безспорно уникален PS репертоар от ‘играеми филми’ — Heavy Rain, Beyond: Two Souls и Detroit: Become Human на Epic-ската платформа.


Заедно с тези ексклузиви, Epic обявиха и партньорството си с Humble Store. Разработчиците ще могат да продават ключове за Epic Store чрез Humble, парите от чиито продажби няма да стигат до Epic. Дали това е първата от много сделки с подобни специализирани в разпродажби магазинчета, вероятно ще разберем в хода на тази година. Едно обаче е сигурно — каквото и да мислим за Epic, те са достатъчно големи, за да си проправят път до Steam-ската обетована земя на дигиталната дистрибуция — и битката тепърва започва.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!